Aicinām Jūs doties divu dienu ceļojumā uz Igaunijas rudens galvaspilsētu – Narvu!

Plkst. 7.00 mēs izbrauksim no Rīgas centra, lai plkst. 13.00 ierastos Kuremē ciematā, kur atrodas 1891. gadā dibinātais pareizticīgo sieviešu Pihticas klosteris. Pēc leģendas, šajā vietā, kur vēlāk tiks uzcelts klosteris, iedzīvotājiem parādījās Dievmāte un tika atrasta Debesīs uzņemšanas ikona. Klostera komplekss tika uzcelts ar Igaunijas gubernatora kņaza Sergeja Šahovska un viņa sievas Elizabetes pūlēm, un šeit dibinātāji atrada savu pēdējo patvērumu. Klosteris brīnumainā kārtā izdzīvoja pat Otrā pasaules kara laikā, neskatoties uz to, ka klosteris atradās tieši frontes līnijā! Šeit ir vairāki šādi brīnumi, par kuriem mēs ar Jums uzzināsim ekskursijas laikā pa klosteri. Šeit brauc daudzi svētceļnieki, lai lūgtos, pieskartos svētajām reliģiskajām vietām, smeltu svēto ūdeni un peldētos svētavotā. Pēc ekskursijas jums būs arī brīvais laiks, lai peldētos avotā. Svarīgi! Pihticas klostera apmeklējums ir plānots ekskursiju programmas ietvaros, tāpēc tam ir paredzēts tik daudz laika, cik nepieciešams mūsu vizītes mērķiem, lai iepazītos ar klostera vēsturi, arhitektūras pieminekļiem un dzīvi. Lūdzam ar sapratni un cieņu izturēties pret uzvedības normām klosterī. Drēbes nedrīkst būt izaicinošas vai netīras, sievietēm jāvalkā svārki, kas nosedz ceļgalus, apģērbam jānosedz pleci, bet galvai jābūt nosegtai ar šalli. Vīriešiem nav pieņemami šorti un īsas bikses, vēlams valkāt kreklu ar garām piedurknēm. Ja vēlaties iegremdēties svētavotā, līdzi jābūt dvielim un gumijas čībām.

Pēc klostera apskates dosimies uz Narva-Jēsū – vienu no vecākajiem Igaunijas kūrortiem. Vēl 19. gadsimtā pilsēta ieguva popularitāti Maskavas un Sanktpēterburgas elites vidū kā vieta patīkamai vasaras atpūtai. Ar šīm vietām ir saistīta daudzu slavenu dzejnieku, rakstnieku, mākslinieku un mūziķu daiļrade. Starp ievērojamākajiem viesiem Narvas-Jēsū bija gleznotāji I. Repins un I. Šiškins, rakstnieki N. Ļeskovs, D. Mamins-Sibirjaks, I. Gončarovs, K. Balmonts un I. Severjaņins, zinātnieki I. Pavlovs, K. Timirjazevs, A. Popovs, V. Palladins, komponisti P. Čaikovskis, S. Prokofjevs u.c. Narva-Jēsū mēs ar Jums apmetīsimies viesnīcā Meresuu SPA & Hotel, kur mūs gaidīs vakariņas un viesnīcas SPA-centra apmeklējums.

Nākamajā dienā pēc brokastīm viesnīcā mēs dosimies uz robežpilsētu Narvu. Narvā mūs ar Jums gaidīs pilsētas apskates ekskursija, kuras laikā mēs uzzināsim daudz interesantu faktus no pilsētas vēstures un apskatīsim visus galvenos apskates objektus.

Turpinot ekskursijas dienu, mēs ar Jums apmeklēsim bastionu "Victoria" – lielāko un varenāko no Narvas bastioniem. Pēc vērienīgās restaurācijas tās kazemātos tika izvietota ekspozīcija, kas iepazīstina ar bastiona būvvēsturi. Šeit ir eksponāti, kas atdzīvina dažādu vēsturisko laikmetu atmosfēru, un ekskursiju papildina senas leģendas.

Pēc ekskursijas mūs ar Jums gaidīs pusdienas vienā no vietējiem restorāniem.

Pēc pusdienām jums būs brīvais laiks, lai patstāvīgi apmeklētu Narvas pili vai pastaigāties pa pilsētas centru.

Atgriešanās Rīgā ap plkst. 22.00.


Cena: 180 eiro


Cenā iekļauts:

  • vieta komfortablā tūrisma klases autobusā/mikroautobusā,
  • grupas vadītāja pakalpojumi krievu valodā ceļojuma laikā,
  • ceļojuma apdrošināšana (bāzes pakete),
  • izmitināšana 2-vietīgos numuros "Meresuu SPA & Hotel" 4* viesnīcā ar brokastīm,
  • viesnīcas SPA-centra apmeklējums,
  • ekskursija krievu valodā Pihticas klosterī ar vietējo gidu,
  • ekskursija krievu valodā Narvas pilsētā ar vietējo gidu,
  • ekskursija krievu valodā bastiona "Victoria" kazemātos,
  • ieejas biļetes/ziedojums Pihticas klosterī ,
  • ieejas biļetes bastiona "Victoria" kazemātos,
  • vakariņas viesnīcā Narva-Jēsū,
  • pusdienas restorānā Narvā.

Papildus izmaksas:

  • piemaksa par vienvietīgo numuru – 40 eiro.

Pieteikšanās ceļojumam:

  • lūdzam sazināties ar mums jums piemērotākā veidā: Kontakti

UZMANĪBU!!!

  • Minimālais cilvēku skaits garantētam ceļojumam – 25 cilvēki.
  • Ceļojums nav piemērots personām ar ierobežotām pārvietošanās spējām.
  • Gan pieaugušajiem, gan bērniem līdzi jāņem pase / personas apliecība (eID karte). Vadītāja apliecība, Rīgas sabiedriskā transporta personalizētais e-talons vai jebkurš cits dokuments ar fotogrāfiju vai bez tās netiek uzskatīts par ceļošanas dokumentu, kas dod tiesības šķērsot Latvijas robežu un atgriezties tās teritorijā.