Aicinām Jūs doties trīs dienu ceļojumā uz Lietuvu, uz Mazo Lietuvu! Šis ir mūsdienu Lietuvas tālākais rietumu reģions, ko bieži dēvē par Prūsijas Lietuvu, jo šīs zemes ilgu laiku bija Prūsijas sastāvā, un tajās dzīvoja Prūsijas lietuvieši – Lietuvininkai.

Plkst. 7.00 mēs izbrauksim no Rīgas centra, lai plkst. 11.30 nokļūtu Klaipēdā, kur mūs gaidīs prāmis, kas mūs nogādās uz Kuršu kāpām – unikāls dabas piemineklis, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Visu dienu veltīsim Kuršu-Neringas, kā lietuviski sauc šo šauro garo smilšu strēli, kas atdala Kuršu jomu no Baltijas jūras, dabas un kultūrvēsturisko bagātību iepazīšanai. Ekskursijas laikā vietējā gida pavadībā varēsim uzzināt par šīs vietas vēsturi un iedzīvotāju ikdienām, nofotografēties pie iecienītākās koka skulptūras Raganu kalnā, uzkāpt visaugstākajā Baltijas kāpā – Pārnidas kāpā un doties pastaigā pa ainavisko Nidas zvejnieku ciematu. Nidā mūs gaidīs arī pusdienas restorānā "Nidos Kuršis".

Pēc iepazīšanās ar Kuršu kāpu kultūrvēsturisko mantojumu, atgriezīsimies uz “cietzemi”, kur mūs gaidīs reģistrēšanās viesnīcā. Klaipēdā piedāvājam Jums izmitināšanu 3* viesnīcā Bohema Art Hotel, kas atrodas pastaigas attālumā no Klaipēdas vecpilsētas.

Otrajā dienā pēc brokastīm viesnīcā turpināsim iepazīšanos ar Mazās Lietuvas mantojumu un dosimies uz Nemunas upes deltu, kur Jūs varēsiet atklāt kādu mazpazīstamu Lietuvas nostūri, kas spēs atstāt neaizmirstamu iespaidu! Mūsu pirmā pietura būs Drevernas ciemā. Pirms kādiem desmit gadiem šo vietu sauca par "pasaules galu" dēļ tas atrašanās nostāk no galveniem ceļiem, taču šodien šī vieta ir kļuvusi par vienu no populārākajām ģimenes atpūtas vietām Lietuvā! Šeit ir moderna jahtu piestātne un jahtklubs, skatu tornis, no kura labi redzams Kuršu joms un Kuršu kāpas, daudzas brīvdienu mājas un pat savs SPA centrs ar āra baseinu. Gandrīz 300 gadus šajā vietā darbojās slavenais makšķernieku tirgus “Strīķis”, kas piesaistīja simtiem makšķernieku un tirgotāju. Makšķerēšana joprojām ir viens no vietējo iedzīvotāju iztikas avotiem. Drevernas zvejnieku vārdu slavinājis prasmīgais kuršu laivu – kurēnu – būvētājs Jonas Gižas.

Tālāk dosimies uz ne mazāk interesantu vietu – uz Ventes ragu, kur darbojas viena no vecākajām ornitoloģijas stacijām pasaulē. Rags atrodas pie Nemunas upes ietekas, un tieši pār Ventes ragu iet viens no lielākajiem putnu migrācijas ceļiem, dažreiz šeit pārlido vairāk nekā trīs miljoni putnu dienā! Ornitoloģijas stacijā katru gadu tiek gredzenoti vairāk nekā 100 tūkstoši putnu. Mēs ar Jums apmeklēsim ornitoloģijas staciju, kur uzzināsim par putnu migrācijām un gredzenošanu, apskatīsim pasaulē lielāko putnu lamatas, kā arī nofotografēsimies uz senas bākas fona.

Ekskursijas dienas turpinājumā mums gaidīs “Lietuvas Venēcija” – Minges jeb Minijas ciemats. Koronavīrusa laikā šī vieta kļuvusi par īstu sensāciju! Cauri ciematam tek Minijas upe, kuras abos krastos stāv mājas, taču pāri upei nav neviena tilta. Ciematā ir tikai piecdesmit pastāvīgie iedzīvotāji un apmēram divdesmit mājas, bet katrai ir sava laivu piestātne. Ar ūdens transportu no šejienes var doties uz Nidu vai jebkuru citu Kuršu kāpas pilsētu. Mēs ar Jums arī dosimies braucienā ar kuģīti pa Nemunas deltu.

Dienas vidū mums ar Jums gaidīs pusdienas ar šī reģiona tradicionāliem ēdieniem.

Pēc pusdienām mēs ar Jums dosimies uz vienu no vecākajām un unikālākajām Nemunas deltas apdzīvotām vietām – Rusni, kas atrodas uz Rusnes salas pie Lietuvas un Krievijas robežas. Rusne ir slavena ar savu seno koka arhitektūru, kā arī zivju kūpināšanas tradīcijām. Priekš gardēžiem te ir vesela kūpinātavu iela, un zīmols “izgatavots Rusnē” ir neapšaubāmā kvalitātes zīme. Netālu no Rusnes atrodas Ostadvares bāka, blakus kurai – unikāla sūkņu stacija, ar kuras palīdzību no laukiem tika izsūknēts liekais palu ūdens, jo visa šī teritorija pastāvīgi ir pakļauta plūdu draudiem. Palu sezonā upes pārplūst no krastiem, un tas, kas vasarā izskatās kā lauks, pārvēršas jūrā.

Apskates objektu bagātās dienas noslēgumā Jūs gaidīs Šilute – īsts Austrumprūsijas arhitektūras dārgums. Mēs ar Jums dosimies pastaigā pa pilsētas centru un uzzināsim tā “noslēpumus”. Vakarā atgriezīsimies mūsu viesnīcā Klaipēdā.

Trešajā dienā pēc brokastīm viesnīcā mēs ar Jums vietējā gida pavadībā dosimies pastaigu ekskursijā pa Klaipēdu. Ekskursijas laikā Jūs redzēsiet galvenos pilsētas apskates objektus, iepazīsiet pilsētas vēsturisko pagātni, dzirdēsiet interesantas leģendas un faktus no pilsētnieku dzīves. Klaipēda ir jūras, vēju un skulptūru pilsēta. Pilsētas ielas un laukumus rotā daudzas skulptūras, kuru precīzu skaitu ne katrs pilsētnieks var nosaukt. Ekskursijas laikā varēsim iemūžināt vispazistāmākos no tiem.

Pēc ekskursijas pa Klaipēdu mēs aizbrauksim līdz kaimiņpilsētai Palangai, kura ir Lietuvas slavenākais un populārākais kūrorts, kā arī Lietuvas vasaras galvaspilsēta. Palangā jums būs brīvais laiks, lai patstāvīgi izstaigātu pilsētu. Palangas raksturīgākā iezīme ir koka vasarnīcas, kuru apskatei tika izveidots arī īpašs tūristu maršruts. Palanga arī ir slavena ar Dzintara muzeju, kas atrodas grāfa Tiškeviča pilī. Šī ir viena no bagātākajām dzintara kolekcijām pasaulē! Visi ceļi pilsētā tā vai citādi ved līdz jūrai. Galvenā izeja uz jūru ir gājēju J. Basanavičiaus iela, kas beidzas pie jūras mola, kas jau sen ir kļuvis par Palangas simbolu. Šī ir iecienīta pilsētas iedzīvotāju un viesu pastaigu vieta.

Pēc pastaigas un pusdienas Palangā, ap 17:00 dosimies atpakaļ ceļā uz Rīgu.

Atgriešanās Rīgā ap plkst. 22.00.


Cena: 255 eiro


Cenā iekļauts:

  • vieta komfortablā tūrisma klases autobusā/mikroautobusā,
  • grupas vadītāja pakalpojumi krievu valodā ceļojuma laikā,
  • ceļojuma apdrošināšana (bāzes pakete),
  • izmitināšana 2-vietīgos numuros "Bohema Art Hotel" 3* viesnīcā ar brokastīm (2 naktis),
  • biļetes uz prāmi Klaipēda-Smiltine-Klaipēda,
  • brauciens ar kuģīti pa Nemunas deltu,
  • eko-nodeva Kuršu kāpās,
  • ieejas biļetes ornitoloģijas stacijas muzejā Ventē,
  • ekskursija ar vietējo gidu krievu valodā ornitoloģijas stacijas muzejā Ventē un putnu gredzenošanas izglītojošā programma,
  • ekskursijas ar vietējo gidu krievu valodā Klaipēdā,
  • pusdienas restorānā "Nidos Kuršis" Nidā,
  • pusdienas restorānā "Mėlynasis karpis".

Papildus izmaksas:

  • piemaksa par vienvietīgo numuru – 70 eiro.

Pieteikšanās ceļojumam:

  • lūdzam sazināties ar mums jums piemērotākā veidā: Kontakti

UZMANĪBU!!!

  • Minimālais cilvēku skaits garantētam ceļojumam – 25 cilvēki.
  • Ceļojums nav piemērots personām ar ierobežotām pārvietošanās spējām.
  • Gan pieaugušajiem, gan bērniem līdzi jāņem pase / personas apliecība (eID karte). Vadītāja apliecība, Rīgas sabiedriskā transporta personalizētais e-talons vai jebkurš cits dokuments ar fotogrāfiju vai bez tās netiek uzskatīts par ceļošanas dokumentu, kas dod tiesības šķērsot Latvijas robežu un atgriezties tās teritorijā.