Aicinām Jūs pavadīt vienu dienu svaigā gaisā un apbrīnot Līgatnes skaistumu! Lieliska iespēja apskatīt un apmeklēt gan labi zināmos, gan "apslēptos" Līgatnes nostūrus. Līgatne ir pavisam neliels ciemats, taču, neskatoties uz to, tūrisma un aktīvās atpūtas piedāvājumu šeit pietiks vairākām dienām.

Plkst. 8.00 mēs izbrauksim no Rīgas centra, lai plkst. 09.00 sasniegtu Līgatni. Jau tuvojoties ciematam Jūs pamanīsiet vietējo ainavu "neparastumu" – ceļš sāk strauji iet lejup, atgādinot kalnu serpentīnu, "izaug kalni" un parādās smilšakmens atsegumi. Pats Līgatnes ciemats ērti iekārtojās uz 6 pakalniem, kuri ierāmē vēsturisko centru, kas aizņem plašu teritoriju Līgatnes upes senlejas dibenā. Līgatnes upe arī veicināja Līgatnes papīrfabrikas un strādnieku ciemata rašanās. Ierodoties Līgatnē, mēs ar Jums izstaigāsim vēsturiski nozīmīgas ciemata vietas, uzzināsim tā vēsturi un faktus no vietējo iedzīvotāju sadzīvi, kā arī apbrīnosim Līgatnes upes senleju no apkārtējiem pauguriem.

Pēc ekskursijas mums gaidīs sātīgas pusdienas kādā no vietējiem restorāniem.

Pēc pusdienām mēs ar Jums dosimies pastaigā gar Līgatnes upi, kur apbrīnosim smilšakmens atsegumus un apskatīsim daudzas vietējo iedzīvotāju prasmīgi izraktas pagraba alas, kuras joprojām tiek izmantotas sadzīves vajadzībām. Apmeklēsim arī Latvijā garāko smilšakmens alu pagrabu sistēmu – Beiverkas alu, 59 m garu ar 28 pagrabiem, kurā var nokļūt tikai gida pavadībā.

Ekskursijas dienas turpinājumā, mēs ar Jums dosimies uz kādreiz slepeno objektu ar segvārdu "Pansionāts" – pazemes bunkurs, kas celts 1980. gados Latvijas PSR augstākajai vadībai. Bunkurs ir ne tikai "Objekts X", bet gan reālā laika mašīna, ar kuru palīdzību var atgriezties laikā pirms daudziem gadiem un pavisam citā valstī.

Atgriešanās Rīgā ap plkst. 20.00.


Cena: 69 eiro


Cenā iekļauts:

  • vieta komfortablā tūrisma klases autobusā/mikroautobusā,
  • grupas vadītāja pakalpojumi krievu valodā ceļojuma laikā,
  • ekskursija krievu valodā Līgatnē ar vietējo gidu,
  • ekskursija krievu valodā Līgatnes pazemes bunkurā ar vietējo gidu,
  • ieejas biļetes Līgatnes pazemes bunkurā,
  • pusdienas restorānā.

Pieteikšanās ceļojumam:

  • lūdzam sazināties ar mums jums piemērotākā veidā: Kontakti

UZMANĪBU!!!

  • Minimālais cilvēku skaits garantētam ceļojumam – 12 cilvēki.
  • Ceļojums nav piemērots personām ar ierobežotām pārvietošanās spējām.